Елизабет Захариева спечели втора награда за България от престижния Международен фестивал „Славянски базар“ в Беларус

0
542
Елизабет Захариева

Елизабет Захариева спечели втора награда за България от престижния 30-ти Международен фестивал „Славянски базар“ 2021, който се състоя в град Витебск, Беларус. Талантливата 14-годишна плевенчанка впечатли авторитетното международно жури с техника, емоционалност и артистичност и се открои сред огромна конкуренция на изпълнители от цял свят.

Първата конкурсна вечер Елизабет се представи с българска песен. Тя избра „Болката отляво“ от репертоара на големия Васил Найденов – текстът е на Маргарита Петкова, а музиката – на Стефан Димитров. Втората вечер чаровната млада певица завладя присъстващите с изпълнението си на „Listen“ на попзвездата Бионсе.

Елизабет Захариева прибави поредното престижно отличие от международна сцена към огромната си колекция с награди. Тя се изгражда като доказан млад изпълнител с много работа, постоянство и енергия за победа под вещото ръководство на вокалния й педагог Доротея Люцканова. Участва в много български и международни конкурси и е носител на десетки първи места и Гран прита. Нейната перфектна визия и талант не остават незабелязани на нито една изява. Публиката я аплодира и харесва, а журито я оценява винаги високо. Едно от най-важните й постижения е годишната награда в направление „Изкуство“ на Фондацията „Димитър Бербатов“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here