Елизабет Захариева е първа на международен конкурс в Казахстан – аплодира я световната попзвезда Димаш Кудайберген

0
1368
Елизабет Захариева

14-годишната талантлива певица Елизабет Захариева спечели първо място на Международния конкурс „Baqytty Bala“ („Щастливи деца“), който се проведе от 6 до 12 август 2021 в град Актобе, Казахстан.

Плевенчанката е сред селектираните 20 изпълнители от общо 2 000 претенденти за високото отличие. Подборът на финалистите е дело на семейството на световноизвестния поппевец с огромен вокален диапазон Димаш Кудайберген и на неговия професор Марат Айтимов, които са и организатори на конкурса.

Елизабет и Димаш.

Елизабет Захариева спечели безапелационно първото място и сбъдна мечтата си да срещне своя идол Димаш, който я аплодира на крака, поздрави я за огромния й талант и изпълненията й, а по-късно в Инстаграм й пожела да се сбъднат всичките й мечти. „Неуписуемо е чувството да видиш своя идол да те аплодира прав сред публиката. Благодаря на организаторите на фестивала за предоставените ми звездни изживявания и топлото отношение! Благодаря на международното жури и на г-н Николай Текелиев за специалната покана към мен. Щастлива съм, че бях сред петте участника, с които професор Марат Айтимов работи по време на мастър клас“, сподели по повод събитието и отличието си Елизабет Захариева.

Тя изказа сърдечни благодарности и на своя вокален педагог Доротея Люцканова от Музикален център “Дори Диос”, както и на Арткомпания “Нови Звезди” и Dimash Bulgaria за огромната подкрепа.

Само за 2021 година Елизабет Захариева е носител на Гран при и четири първи награди от Международния фестивал „Turkish Hope“,който се проведе от 22 до 28 юни в Дидим (Турция), на втора награда за България от престижния 30-ти Международен фестивал „Славянски базар“ 2021, който се състоя в град Витебск, Беларус, и първа награда от Международния конкурс „Baqytty Bala“ в Актобе, Казахстан.  

През 2020 г. Елизабет дари една от едномесечните си стипендии от Фондация „Димитър Бербатов“ на друго надарено дете.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here