Един проект за съфинансиране от Община Плевен е одобрен в Раздел III от Културния календар за 2023 г.

0
278
Регионален исторически музей - Плевен
Регионален исторически музей - Плевен

Един проект от втората сесия на Раздел III от Културния календар за 2023 г. на Община Плевен е одобрен за съфинансиране, информират от пресцентъра на местната власт.

Два постъпили проекта обсъжда на свое заседание на 13 юни 2023 г. Комисията за разглеждане и класиране на предложения съгласно Правилника за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Плевен.

С общ сбор от 238 точки е класиран проектът „Каталог–албум „Ген. Владимир Вазов – 155 години от рождението” на Регионалния исторически музей в Плевен.

Поради малък брой точки – 96, отпада проектът на Регионалната библиотека „Христо Смирненски” – Плевен, „Споделена музика – 70 години Плевенска филхармония”.

Срокът за представяне на проекти за втората сесия на Раздел ІІІ от Културния календар на Община Плевен беше 31 май 2023 г. 

В първата конкурсна сесия също беше класиран само проект на Регионалния исторически музей в Плевен. Той се нарича „Съхранено минало, история, памет” и спечели 342 точки от оценяващата комисия. Останалите депозирани предложения не бяха класирани с мотива, че не отговарят на изискванията на Правилника. Това са проектите „Където се ражда слава” на НЧ „Лик – 1959” – Плевен – за създаване на документален филм за Спортното училище „Георги Бенковски” в Плевен; „Да се помни и знае” на НЧ „Христо Ботев 1927” – с. Бохот, Община Плевен; и “Научно изследване „История на Плевенски край. Османска епоха (XV-XVII в.)” с автор Деян Белчев.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here