Джейлян Демирев сформира танцов състав за народни хора към Медицинския университет в Плевен

0
790
Медицински университет - Плевен

Джейлян Демирев сформира танцов състав за народни хора към Медицинския университет в Плевен. Участието за желаещите студенти ще е безплатно. Първата среща ще е на 28 март 2022 г., от 18 часа, в Спортния комплекс на висшето училище.

Първата голяма цел на състава ще е да представи достойно българската група на многонационалния традиционен празник Деня на народите (International Day), който ще се проведе на 13 май 2022 г. От тази година това културно събитие е включено в празничния афиш на града по повод Празника на Плевен – 15 май.

Студентският фестивал ще се проведе за осма година по инициатива на чуждестранните студенти в плевенския Медицински университет съвместно с българските студенти и с подкрепата на ръководството на висшето училище. Целта е студентите, граждани на повече от 45 държави, да запознаят обществеността с културите, бита и традициите на родните си държави, вярвайки че познавайки националните си различия и особености, всички ние ще станем по-сплотени и единни, за да живеем, учим и работим заедно.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here