Две нови площадки за стрийт фитнес са изградени в Плевен 

0
45
Фитнес площадка - ДФСГ "Интелект"

Две нови площадки за стрийт фитнес са част от визията на Плевен от тази седмица. Съоръженията бяха монтирани през почивните дни по инициатива на Сдружение „Чемпиънс фактори“. Площадките са разположени на територията на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания на улица „Даскал Димо“ №7 и в ДФСГ „Интелект“.

„Финансирането на спортните съоръжения е по програма „Изграждане на леки спортни съоръжения в центрове за институционални грижи“ (2023–2024). Първоначалните разговори, които проведохме с кмета д-р Валентин Христов, бяха за изграждането на една площадка по програмата в Плевен – на територията на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания на ул. „Даскал Димо“ №7. Пълното съдействие обаче, което получихме от Общината чрез цялостното обезпечаване на строително-монтажните работи по подготовката на основите и каучуковата настилка на площадките, както и подкрепата в Общинския съвет, направи възможно Плевен да получи уреди не за една, а за две нови зони за стрийт фитнес. Така на практика се появи и втората площадка в ДФСГ „Интелект“, информира Цветан Георгиев от „Чемпиънс фактори“. Площадката на територията на ДФСГ „Интелект“ ще може да се ползва свободно в рамките на работния ден не само от учениците в гимназията, но и от младежите в квартала.

Комбинираните съоръжения за стрийт фитнес, монтирани в Плевен, се състоят от два лоста на различна височина, двойна успоредка, лост хюмън флаг, шведска стена, П-образна успоредка за “кофички” и долна преса, успоредка за хора с увреждания, лежанка за коремни преси с възможност за регулиране на височината. „Целта е да насърчим младите хора да спортуват и да водят физически активен начин на живот. В тази връзка е и следващата стъпка от инициатива, а тя е провеждане на безплатни тренировки на новите площадки това лято под ръководството на наши спортисти“, заяви Георгиев.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here