Двама студенти на плевенския Медицински университет са отличени в националния конкурс „Студент на годината 2020“

0
781
Студент на годината

Двама студенти на Медицински университет в Плевен получиха приз по време на 14-то издание на конкурса „Студент на годината 2020“, организиран ежегодно от Националното представителство на студентските съвети в България. Официалната церемония по награждаване на победителите се проведе в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

В категория „Чуждестранен студент“ призът спечели Прасида Рай, VI курс, „Медицина“, англоезично обучение. Подгласник в категория „Здравеопазване“ стана Радослав Трифонов, VI курс, „Медицина“, от Медицински университет – Плевен. „Благодаря на Студентски съвет – Плевен (специално на Константина Каракадиева, председател на Студентски съвет) и на Медицински университет – Плевен за подкрепата и номинацията. Благодарен съм на семейството си, което ми даде безусловната си любов и подкрепа“, каза след награждаването Прасида Рай, който е председател на Асоциацията на чуждестранните студенти на МУ – Плевен.

Прасида Рай

Участниците в конкурса са оценени с комплексна оценка, формирана от успеха им за изминалата академична година, научни публикации, участия в научноизследователски проекти, научни форуми и студентски практики и спечелени стипендии. Жури в състав от водещи експерти от всички области на образованието определиха призьорите в 14 категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Националният приз „Студент на годината“ се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, отличавайки студенти от всички области на висшето образование.

Радослав Трифонов

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here