Двама художници от Артшкола „Колорит” са отличени със специални награди на световен конкурс за рисунка в Иран

0
1299
Колорит

Седемгодишният Мирослав Лазаров и десетгодишната Лилия Янкова от Артшкола „Колорит” са победители в световен конкурс за детска рисунка на тема „Здраве през пандемията корона вирус”, провел се в Иран. Лилия печели престижната награда със своята живописна творба „Пандемията – да свършва, да играем навън”, а Мирослав е отличен за акварелната си рисунка ”Побеждаваме вирусите”.

Техните рисунки са сред 12-те най-добри творби, оценени със специални награди. Двамата млади таланти и техният артпедагог Майя Ананиева са получили официална покана да участват в артфестивала в столицата на Иран – град Техеран, и в церемонията по награждаването, която ще е на 8-ми ноември 2020 година.

„Този успех е изключителен, защото творбите си Мирослав и Лилия създават по време на експерименталното онлайн обучение в Артшкола „Колорит” по време на карантината“, смята тяхната ръководителка Майя Ананиева.

В световния конкурс участват деца от 33 страни от различни континенти, като рисуват през времето на карантината своята представа за борбата с корона вируса и пресъздават своите емоции, своите мечти и надежда.

Конкурсът се организира в рамките на 6-тия Международен фестивал на картини за педиатрични пациенти /IFPPP/. Педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство” / HEART/, работят за благородната кауза – поддържане на психичното здраве на болни деца по целия свят, организирайки благотворителни церемонии, изложби на картини, книги и играчки под девиза „Донеси усмивка на биещо сърце”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here