Диригентката Иванка Делийска беше удостоена с Годишната награда „О’Писменехъ!“ 

0
1189
Делийска и Джими
Диян Павлов - Джими поднесе наградата на Иванка Делийска

Иванка Делийска беше удостоена с Годишната награда „О’Писменехъ!“, която се връчва ежегодно на изявен творец от град Плевен. Създателката на Смесен детски хор “Звъника” при Център за работа с деца – Плевен, негова дългогодишна диригентка и почетен гражданин на Плевен получи отличието за цялостно творчество и за огромният й принос към културата на плевенските деца.

Наградата й беше връчена от нейния автор Диан Павлов – Джими, по време на празничния концерт по повод 70-годишнината на Центъра за работа с деца – Плевен. Събитието се състоя в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ тази вечер.

Годишната награда „О’Писменехъ!“ е учредена през 2020 г. от Диян Павлов – Джими, създател на уникалния жив музий на буквите Творителница “О’Писменехъ!” – Плевен.

Първият носител на отличието беше именитата българска поетеса Весела Димова, през 2021 г. с приза беше удостоен изтъкнатият български архитект Иван Стефанов, а през 2022 г. наградата получи Анелия Дечева – дългогодишна диригентка на Общински хор “Гена Димитрова”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here