Диригентът Йордан Камджалов и актрисата Деси Тенекеджиева са част от концерт-спектакъла „Любов“ на Плевенската филхармония в читалище „Съгласие“ и зала „България“

0
401
Концерт Камджалов - Деси Тенекеджиева - Плевенска филхармония

Диригентът Йордан Камджалов и актрисата Деси Тенекеджиева ще са част от концерт-спектакъла „Любов“ на Плевенската филхармония. Солисти ще са изявените млади творци, лауреати на фондациите “Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“, Лора Маркова – цигулка, Георги Димитров – Жожо – китара, Сара Чакърова – маримба, Сион Найман – виолончело, и Мария Славова – сопран.

Всички те са номинирани или са носители на най-престижния приз за млади таланти в България – Наградата за полет в изкуството на фондация „Стоян Камбарев“ с председател Деси Тенекеджиева. Призът включва и участие в този музикален проект под диригентската палка на маестро Йордан Камджалов. В началото на тази година и четиримата даровити инструменталисти получиха поредното признание – номинации за „Млад музикант на годината 2020“ на предаването „Алегро Виваче“ на БНР.

Събитието ще е на 11 февруари, четвъртък, в зала „Емил Димитров” в читалище „Съгласие 1869“от 18 и 20 часа. На следващия 12 февруари и софийската публика ще може да се наслади на това изживяване. Концертите ще са в зала „България“ и отново са два – от 17,30 и 20 часа.

По време на музикалното събитие актрисата Деси Тенекеджиева ще
потопи публиката в магията на любовта чрез избрани поетични мисли. Ще прозвучи Симфония № 2 за струнен оркестър в ре мажор от Феликс Менделсон. Благодарение на оригиналната концепция на диригента, публиката ще има възможността да чуе за първи път Четирите годишни времена от Антонио Вивалди в изпълнение на цигулка, маримба, виолчело и китара. Сопраното Мария Славова ще изпълни „Песента на Солвейг“ из Сюита № 2 „Пер Гинт“ – музиката е на Едвард Григ към драматичната поема на Х. Ибсен.

Концертът ще се състои при спазване на всички противоепидемични мерки и максимална заетост на залата от 30%. Носенето на маски е задължително.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here