Димитър Кабаков спечели конкурса за директор на плевенския Драматично-куклен театър “Иван Радоев”

0
453
Димитър Кабаков
Димитър Кабаков

Димитър Кабаков спечели конкурса за директор на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен и ще ръководи културния институт през следващите четири години, информират от Министерството на културата. До момента той изпълняваше временно длъжността (от 4 май 2022 г.), след като предходният директор Васил Василев спечели конкурса за ръководния пост в Народния театър “Иван Вазов” и освободи мястото в Плевен.

Конкурсът за директор на ДКТ “Иван Радоев” се проведе чрез разглеждане на изисканите документи и концепцията за развитието на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен за четири години и събеседване.

В срок от един месец от публикуването на обявата – до 19.10.2022 г. включително, кандидатите трябваше да представят в Министерството на културата посочените в обявата документи.

Концепцията за развитието на Плевенския театър съдържа художествени показатели: подробен репертоарен план с постановъчни екипи за първата година; тенденции в развитието на репертоара за останалите години – жанрови намерения, постановъчни екипи; възможности за разширяване на зрителската аудитория, и финансово-икономически показатели.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here