Димитър Бербатов и общинското ръководство на Плевен обсъдиха състоянието на местните футболни клубове и спортната база

0
91
Димитър Бербатов - среща

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов днес се срещна с кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и с председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански. По време на разговора, на който присъства и началникът на отдел „Спорт“ Ваня Първанова, бяха коментирано състоянието на местните футболни клубове и наличната спортна база, както и усилията на местната власт в подкрепа на спорта и детско-юношеските школи.

От страна на общинското ръководство бяха посочени конкретни числа, заложени в приетия този месец бюджет на Община Плевен за 2024 година, и конкретно средствата, гласувани за футболните клубове.

Средствата в група „Физическа култура и спорт”, „местни дейности“, през 2024 г. са общо в размер на 1 000 000 лв., в т.ч. за ДЮШ ОФК „Спартак – Плевен” – 230 000 лв., за ДЮШ „Вихър” гр. Славяново – 80 000 лв., за ДЮШ ФК „Спартак 1919“ – 30 000 лв. Финансово ще бъдат подпомогнати и футболните клубове в малките населени места на общината – по 3 333 лв. са гласувани съответно за ФК – с. Ясен, за ФК – с. Бръшляница и за ФК – с. Гривица. Средствата, определени за подпомагане на спортните клубове, отговарящи на Наредба  №33 на ОбС – Плевен, тази година са в размер на близо 400 000 лв.

 „Срещата с местната власт е важна за нас, защото по този начин показваме и нужното уважение. Целта ни е да се опитаме да направим така, че футболът да върви в правилната посока. Това става чрез диалог с държавата и общините. Това, което ние искаме да направим, го предлагаме пред всички. Срещаме се с кметовете, за да ги запознаем с програмата, с начина на работа, финансирането, проектите, които сме подготвили. Опитваме се да променим нещо и ще се радваме на всяка една подкрепа“, заяви по време на разговора Димитър Бербатов.

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз е в Плевен за среща и с представители на футболните клубове в Общината.

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here