Диана Тончева реди изящните си пластики в софийската галерия “Минерва”

0
418
Диана Тончева - изложба; Галерия "Минерва"

Диана Тончева ще подреди изящните си пластики в софийската галерия “Минерва”. Изложбата ще бъде открита на 8 септември и ще е достъпна за публика до 5 октомври.

Обичаната плевенска авторка ще представи свои нови работи, които претворяват някои от любимите й теми, сред които е и танцът. Обединяващото между много от творбите й е красотата на движението, а често  присъства и някаква закачка, която предизвиква усмивка у зрителя. Диана е голям почитател на йогата и танците, които се превръщат и в творческо вдъхновение за нея, а движението е толкова важно в работата й, защото „животът е движение и промяна“.

В експозицията ще грейнат нейните танцуващи и щастливи огнени жени и момичета, свободолюбиви и самоуверени. Сред много харесваните й и търсени творби са нейните драконки – танцуващи или суетни, но винаги радващи се на живота и забавляващи се. Представителки на тази серия ще зарадват и софийската публика, която посети изложбата.

Авторката е подготвила още интересни изненади, които за сега не коментира, но със сигурност експозицията с малките й бронзови пластики ще е впечатляваща.

За Диана Тончева:  

Диана Тончева е родена в Плевен и е завършила Математическата гимназия ”Гео Милев” в града, а след това – и Техническия университет в София със специалност инженерство по хидравлика и пневматика. Преди няколко години тя се връща към своята детска мечта и се отдава на любимото си занимание – да моделира. Работи малка пластика. Първото й участие е в обща изложба преди няколко години в Артцентър „Плевен“.

Оттогава има много представяния в национални и регионални експозиции и биеналета. Първата й самостоятелна изложба е през септември 2017 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here