Артшкола „Колорит“

Девет деца от Артшкола „Колорит“ са финалисти на Международния конкурс за детско творчество “Звездни мечти“ в Москва. Събитието е посветено на 60-годишнината от първия полет на човек в космическото пространство, а младите художници от цял свят имаха възможност да нарисуват Космоса – необятен и  красив, загадъчен и предизвикателен, и своята мечта за звездни пътешествия.  

Финалисти от школа „Колорит“ са Алекзандър Янков – 5 г.,  Християн Илиев – 6 г, Мирослав Лазаров – 8 г, Румен Косташки – 8 г., Мишел Михайлова – 9 г., Лилия Янкова – 10 г., Никол Нешовска – 10 г., Ралица Савчева – 10 г., и Елена Стоянова – 17 г. Те са претенденти за Големия златен медал на конкурса. Победителят ще бъде излъчен чрез гласуване в интернет. Творбите на всички финалисти ще бъдат представени в онлайн изложба, без да фигурира името на автора, нито името на школата и страната, която представлява. Целта е да се постигне безпристрастно оценяване чрез събиране на най-голям брой гласове. 

В предишното издание на конкурса на тема „Театър“ дете от школа „Колорит“ спечели Големия златен медал, като събра рекорден брой гласове. Организатори  на този мащабен артпроект са Департаментът за култура на град Москва, Обединението „Изложбени зали“ на Москва, „Галерия Беляево“ и „Галерия Изопарк“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here