Десетки плевенски деца направиха първите си стъпки в баскетбола с треньора Александър Дяковски и Декатлон

0
715
Баскетбол

Десетки плевенски деца направиха първите си стъпки в баскетбола с треньора Александър Дяковски и Декатлон – Плевен. Прекрасното спортно събитие се състоя в огромния салон на ОУ “Васил Левски” (ул. “Стара планина” 6), чиято директорка Таня Тонева подаде ръка на инициативата.

Спортната среща беше чудесна възможност за всички деца, които искат да се научат на основите на баскетбола, независимо дали са начинаещи, или имат малко опит, а дългогодишният опитен треньор Александър Дяковски беше техният незаменим водач в необятния свят на тази толкова вълнуваща игра.

Докато се забавляваха, младите спортисти се научиха да дриблират, да стрелят, да ловят и подават топката правилно, да играят в защита и на много други техники, необходими за уверената игра. Те усвоиха и правилата на баскетбола, както и как да комуникират, когато са в отбор.

Александър Дяковски (вляво) и Драгомир Петков

Декатлон – Плевен, осигуриха всичко необходимо за тренировъчния процес и подкрепиха безрезервно идеите на авторите на инициативата Алексендър Дяковски и Драгомир Петков, съмишленик и приятел на баскетбола.  

“Това, скъпи приятели, родители и деца, е за вас! Събрахме се един страхотен отбор от прекрасни хора, които искат да успеят в това да заразяват с магията на оранжевата топка!”, споделят емоционално организаторите на проявата.  

В началото на тази година Александър Дяковски и съмишленици създадоха Баскетболния клуб “Дяковски баскет” за най-малките плевенчаниТреньорът си е поставил за цел да запали колкото е възможно повече деца по баскетбола, като фокусът е върху 5-годишните. В клуба са добре дошли и всички по-големи момичета и момчета, които обичат баскетбола.

Баскетболът учи на дисциплина, отговорност, издръжливост, концентрация, работа в екип, добри взаимоотношения и много други качества и умения, изтъква треньорът. И пояснява, че за най-малките състезатели има подходящи за тяхната физика малки баскетболни топки. 5-годишните започват обучението си с баскетболни методи, включени в забавни игри. “Те трябва едновременно да се забавляват и постепенно да научават основните баскетболни фундаменти и умения, като дрибъл, стрелба и др.”, казва Дяковски.

В клуба вече тренират десетки деца, а тренировките са във физкултурния салон на Основно училище “Васил Левски” в Плевен. “Искам специално да благодаря на директорката на ОУ “Васил Левски” – г-жа Таня Тонева, за подадената ръка. Благодарен съм и на моите приятели, с които създадохме клуба. Всички те подкрепят идеята и много ми помагат за нейната реализация”, сподели за “Духът на Плевен” Александър Дяковски, който вече над 10 години работи с деца.

През лятото тренировките ще продължат – и в салона, и в двора на училище “Васил Левски”. Планирани са и много събития на открито, които да популяризират баскетбола сред децата.

Желаещите да се запишат в БК „Дяковски баскет“ могат да се свържат с треньора на телефон 0888 511 166, както и на страницата „Дяковски баскет“ във Фейсбук.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here