Десетки млади таланти ще се изявят на откритите сцени на Младежкия уличен фестивал „Цветовете на Плевен“  

0
1454
Фестивал "Цветовете на Плевен"

Десетки млади таланти ще се изявят на откритите сцени на Младежкия уличен фестивал „Цветовете на Плевен“. Първото издание на интригуващото събитие ще е на 19 юни 2023 г., понеделник, от 18, 30 ч. Организатор е Сдружение “ОбзорАрт” с председател Мила Велкова, в което членуват много плевенски младежи.

Проявата е многожанрова и включва улични събития, в които младежки художествени формации и индивидуални изпълнители ще се представят с кратки сценични изпълнения, като част от мащабно шествие по маршрута ДТК „Иван Радоев“ – площад „Възраждане.

Първата открита сцена ще е на площад „Стефан Стамболов“ до сградата на ДКТ „Иван Радоев“. След представянето на част от творческите групи, шествието ще отведе участниците на ул. „Цанко Церковски“ 17 (площадката пред ресторант „Speedy“), където ще е втората творческа спирка за изяви. Следващото представление ще е на пространството пред Централ Мол, след което дефилето ще продължи към Търговски център „Синия комплекс“, където ще спре за предпоследен път. След това младите таланти ще се отправят към последната сцена, намираща се до сградата на Областна администрация.

Фестивалът има за цел да даде поле за творческа изява на младежите от град Плевен, да създаде условия за съвместни дейности между възпитаниците на различни учебни заведения и да стимулира интереса им към изкуствата. Творческото събитие ще представи младежката дейност пред плевенската общност и ще внесе цвят и музика в ежедневието на жителите на града, поясняват организаторите на уличния фестивал.

В проявата ще се включат Балетна школа с ръководител Маня Николова и Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова – и двете при читалище „Съгласие 1869”, Фолклорен танцов ансамбъл „Дъга“ с ръководител Албена Кръстева, Клуб по спортни танци „Зорая“ с ръководители Десислава Йотова и Милчо Петров при читалище “Христо Ботев”, Първият ученически гвардейски духов оркестър с ръководител Красимир Янкулов и Мажоретният състав с ръководител Надя Тодорова при СУ „Иван Вазов“, Рок група Confederate punks – Искрен Янев и Асен Ганчев, певицата Марина Бадева, Hip-Hop School Pleven с ръководител Моника Малковска, певц, интрументалисти и танцьори от НУИ „Панайот Пипков“, Метъл група Cursed, Детска театрална студия с ръководител Адриан Филипов при ДКТ „Иван Радоев“ и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here