Деца от плевенската Детска градина “Кокиче“ завоюваха призови места в танцово състезание

0
76
ДГ "Кокиче"

Деца от две групи на Детска градина ”Кокиче“ в Плевен завоюваха призови места в третото издание на SunDance Festival, който се проведе в гр. Сандански от 12 до 14 април. Първо място в категория „Характерни танци“ – възрастова група 7-10 години, спечелиха млади таланти от група „Слънце“ с танца „Дана Рада“. Група „Моливко“ се пребориха за първо място в категорията “Български народни песни” – възраст от 3 до 6 години (бейби категория), с изпълнението си на „Кой уши байряка“. В същата възрастова група, но в категория „Характерни танци“, малчуганите станаха трети с танца „Бела, чао“.

Плевенските деца се класираха в конкуренция с над 1 300 танцьори от България, Сърбия, Гърция, Република Северна Македония, а журито – едни от най-популярните имена на българската танцова сцена и професионални хореографи от Словения и Австралия, трябваше да оцени над 400 танцови изпълнения в 9 стила, представени през трите фестивални дни.

По повод достойното си представяне малките танцьори се почерпиха с торта, пяха и танцуваха, а заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“ Елина Димитрова поздрави децата от името на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов. „С изключителното си представяне децата от ДГ „Кокиче“ показаха как резултатите са заслужено високи, когато правим нещата с желание, всеотдайно и упорито. Скъпи деца, на всички Вас благодаря за радостта, която ни носите, за това, че сте толкова добри и талантливи и Ви пожелавам преди всичко да сте здрави, успешни и към наградите от състезанието в гр. Сандански да прибавяте и нови“, се казва в благодарствения адрес от д-р Христов.

Заместник-кметът Елина Димитрова също поздрави децата, техните родители и преподавателите в детската градина, а след песните и танците последваха снимки за спомен и пожелания за нови поводи за гордост.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here