Държавният казашки ансамбъл за народни песни и танци „Ставрополие“ ще изнесе концерт в Плевен

2
613
Казаци

Държавният казашки ансамбъл за народни песни и танци „Ставрополие“ ще изнесе концерт в Плевен. Събитието е на 9 декември, от 18 ч., в читалище “Съгласие 1869” г. Артистите ще представят доблестната дързост на народния танц и задушевността на казашката лирика.

„Ставрополие“ е колектив от високопрофесионални артисти с почетни звания, лауреати на общоруски и международни конкурси, лауреати на Премията на правителството на Руската Федерация и губернатора на Ставрополския край. Ансамбълът грижливо пази златния си фонд, съчетава сюжетно-игрови танци-миниатюри с автентични казашки песни, предавани от поколение на поколение.

Изпълнителите винаги се представят пред публиката със зрелищни и вдъхновяващи фолклорно-музикални представления.

2 Коментара

  1. Излъгаха ни!
    Родена съм в Плевен, детството ми премина тук и макар че отдавна не живея в града, винаги идвам на паметната дата 10.12. И тази година сме тук със семейството от няколко дни. Видяхме афиш за концерт на Държавния казашки ансамбъл за песни и танци и решихме да посетим това зареждащо с много енергия и красота събитие. Но ! Въпреки, че на афиша пишеше ВХОД СВОБОДЕН, се влизаше само с пропуски и останахме навън, разочаровани, излъгани, обидени! Защо не беше обявено, че е само с пропуски или с билети – щяхме да намерим! ЗАЩО НИ ИЗЛЪГАХТЕ???

  2. Госпожо Мария Колева, не мисля, че са ви излъгали. Пиша от европейска чужбина и тук всички руски изяви са от месеци забранени и заклеймени. Дори при Чайковски има протести от озлобени украйнци дошли в западен ЕС с доста скъпи коли и доста пари да търсят закрила на хиляди километри, а не директно в съседна държава. Дори и някой да иска да да представи в западен ЕС някой руски автор, балет, театър веднага има протести, саботажи и заплахи. Вероятно и в България е било така и затова хората са въвели пропуски. В днешно време е доста опасно за руски артисти в ЕС и зрителите на техните представления.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here