Дарение от 15 000 лв получи Балетната школа при НЧ „Съгласие 1869” от своя бивш възпитаник Валери Радулов

0
979
Валери Радулов
Валери Радулов

Дарение от 15 000 лв получи Балетната школа при НЧ „Съгласие 1869” от своя бивш възпитаник Валери Радулов, започнал именно в нея кариерата си на балетист, информират от културния институт. Сумата е най-голямото дарение от 30 година насам, уточнява председателят Ивайло Атанасов.

Художественият ръководител на Школата Маня Николова информира, че с заедно с дарителя започват да танцуват балет на 5-годишна възраст. По-късно той е завършва с отличие Държавното хореографско училище и става солист на балет „Арабеск”. Танцува в балетните трупи на Атина, Гърция в Германия в градовете Карлсруе, Визбаден, Берлин, Росщок, Айзенахл.

След приключване на активната му танцова кариера става художествен ръководител на балетната трупа в Грайф, Германия, както и на вечерната програма в туристическите клубове на Гера, Канарските острови и Тунис, остров Джерба. „Той никога не забрави Плевен и откъде е тръгнал. Надявам се да имаме повече такива успешни възпитаници, които да си спомнят за нас и след време”, с благодарност към благородния жест отбеляза Маня Николова.

По повод дарението председателя на читалище „Съгласие 1869“ Ивайло Атанасов коментира: „Не вярвах, че в днешни дни може да се случи нещо подобно. Това не е само признание за уникалността на Балетната школа при читалище „Съгласие 1869“, това не е само допълнително самочувствие и импулс за работа в нея и за нея. Това е и повод тези, които са избрани да управляват града ни, да се замислят за стойностното, за приоритетите или по-скоро за липсата на такива в областта на културата в града ни.“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here