Дългогодишният кореспондент на БТА – Плевен представя две свои книги и дарение за плевенски библиотеки

0
422
Малин Решовски
Малин Решовски (вдясно) получава годишната награда „Северно ехо” за журналистика от кмета на Община Плевен Георг Спартански - 17 декември 2018 г.

Дългогодишният кореспондент на БТА – Плевен Малин Решовски ще представи двете си книги „Интервюта от Плевен за БТА“ и „Снимки-спомени от Плевен за БТА“. Срещата ще се състои в клуба на БТА в града, на 10 юни, от 12 часа.

Включените интервюта в едната книга са с видни личности със значим принос в своята дейност. Те са хора от нашето съвремие, със собствена професионална и житейска философия. Решовски е „разпитал“ своите събеседници и ни представя техните постижения и търсения, които са валидни не само във времевия отрязък на така нареченото събитийно интервю. Читателят ще обогати познанията си и ще осмисли още по-задълбочено посланията.

Другото четива връща читателя в едни отминали години за града ни чрез подбран снимков матетериал.

Решовски ще информира и за поредното си лично дарение на новоизлязла литература за фонда на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ и за библиотеките на плевенски  читалища.  

Авторът е дългогодишен кореспондент (от 1995 г.) на първата и най-стара национална медия в България – Българската телеграфна агенция (БТА). Започнал е да се занимава с журналистика още като ученик и да сътрудничи на много издания до днес.

Негови публикации са превеждани за медии, които се разпространяват в чужбина. Малин Решовски е двукратен носител на годишната награда за журналистика на Община Плевен и Дружеството на журналистите „Северно ехо”, както и на наградата „Златно перо” на Съюза на българските журналисти.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here