Цигуларката Зорница Иларионова ще изнесе концерти в Италия и Испания през 2023 г. след спечелването на престижен конкурс в Прочида

0
368
Зорница Иларионова

Цигуларката Зорница Иларионова ще изнесе поредица от концерти в Италия и Испания през 2023 г., след като през юни 2022 г. спечели първа награда от Международния конкурс за цигулка, пиано и оперно пеене “Мимас” – Прочида (Италия), в категория “Professional” при цигуларите. Поредното престижно международно отличие за плевенчанката й носи и бъдещи участия на Международния фестивал “Мимас”, както и контакти с изявени световни изпълнители.

На 26-ти август тази година се състоя Гала на лауреатите и връчване на наградите на победителите от конкурса. Събитието се проведе на остров Прочида – културната столица на Италия. Красивият откриващ концерт с изпълнения на лауреатите се разпродаде седмица преди датата на събитието, а Зорница Иларионова се представи съвместно с пианистката Мартина Табакова.

На Гала церемонията присъстваха  Лучиано Руотоло – артистичен директор на Mimas Festival и основател на NOMEA, Алесандро Стакини – главен изпълнителен директор на HC Welth и почетен президент на Mimas Festival, Дино Амброзино – кмет на остров Прочида, Микеле Абсенте дел Лечезе – съветник на остров Прочида, Рино Дъ Орио – мениджър на „Панаир на книгата“ в Прочида, Ромина Касучи – артистичен директор на фестивала Мимас, Пиеро Пизани – управител на AMP Pisani и много други.

В България Зорница Иларионова се завърна с медальон и диплома за най-високото отличие в нейната категория. Месец септември е натоварен за нея като специален гост-солист в серията концерти „SymphoNY way” с джаз певеца Васил Петров. В София двамата изпълните ще концертират на 11 септември на сцената на Парк-театър „Борисова градина“, на 16 септември ще са в Благоевград – в зала „Яворов“, а на 17 септември – в Разлог на открита сцена. На 18 септември, на сцената на Парк-театър „Борисова градина“ в София, Зорница Иларионова ще участва в спектакъла „Вивалди завинаги“ със Симфониета – Враца и маестро Максим Ешкенази.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here