Цигулари от НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, спечелиха престижни награди от два международни конкурса

0
468
награди НУИ

Цигулари от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен спечелиха престижни награди от два международни конкурса. В категория „Инструменталисти“ Габриел Славчев от 12 клас е носител на трета награда, а Магдалена Атанасова от 12 клас – на поощрение, от VIII-я Международен конкурс „Наследници на Орфей“ – Албена, България, който се проведе онлайн поради пандемичната обстановка. Учениците на Елена Николова бяха оценявани от изтъкнатите музиканти и педагози проф. Томислав Байнов, проф. Тамара Падубная, Богомил Бонев, проф, Георги Спасов и проф. Велика Цонкова.

В началото на октомври станаха ясни и резултатите от Международния детски фестивал „Корабът на изкуствата“ – Поморие, който също се проведе онлайн. Първа награда, диплом и златен медал спечели Магдалена Атанасова – 12 клас, а втора награда, диплом и сребърен медал получи София Иванова – 6 клас. И двете цигуларки са ученички на Елена Николова. С трета награда и бронзов медал беше отличена цигуларката Кристина Главева – 7 клас, с преподавател Деница Златева.

За изпълненията на отличените млади таланти допринасят и прекрасните клавирни съпроводи на Магдалена Начева и Силвия Михова. Специални дипломи за педагогически постижения получиха преподавателките по цигулка Елена Николова и Деница Златева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here