Центърът за работа с деца в Плевен вече е достъпен за хора с колички

0
215
ЦРД - платформа

Центърът за работа с деца в Плевен вече е достъпен за хора с колички, след като беше монтирана специална платформа.

“След като осигурихме значителни средства и извършихме сериозен ремонт на емблематичната сграда на бившето Земеделско училище, впоследствие Пионерски дом, а понастоящем Център за работа с деца в Плевен, с които възстановихме нейната красота, тя вече е напълно достъпна за граждани с опорно-двигателни увреждания”, информира кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Предвижването на посетителите с инвалидни колички ще бъде улеснено от външна и вътрешна рампи, които осигуряват достъп не само до партнерния етаж на сградата, но и до залите за занимания по интереси. Рампите са на принципа на асансьора – качват се количките на нея и се натиска бутон. Стълбищната платформа е изградена по проект, финансиран от Агенцията за хора с увреждания и е на стойност 41 135 лв., а външната част е инвестиция на Община Плевен и е на стойност 29 000 лв.

Заради мобилността си съоръжението не налага промяна на конструкцията и интериора на сградата. То може да се ползва и за събития със социална насоченост. Платформата отговаря на изискванията на европейското и национално законодателство и дава възможност за самостоятелност на хората с инвалидни колички, като не е необходимо придружаващо лице или асистент.

Принос за успешното реализиране на проекта има и директорът на ЦРД – Плевен, Генадий Гешев.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here