Четвъртият международен конкурс за млади оперни певци „Гена Димитрова” ще завърши с концерт на лауреатите

0
598
Международен конкурс за млади оперни певци „Гена Димитрова”

Четвъртият международен конкурс за млади оперни певци „Гена Димитрова” ще завърши с концерт на лауреатите, който ще се състои на 25 май от 19 часа на площад „Възраждане“ в Плевен. При неподходящи метерологични условия събитието ще е в читалище „Съгласие 1869“.

Неделима част от културната проява са Плевенската филхармония и Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева. Маестро Найден Тодоров ще е диригент на концерта, той е и председател на журито, което ще определи победителите в конкурса.

Ще бъдат присъдени три награди за жени на стойност 3 000 лв, 2 000 лв и 1000 лв и три награди за мъже на същата стойност. За най-добро изпълнение на българска песен ще бъдат връчени приз и 600 лв. Журито има право да не присъди всички награди, а решенията му са окончателни. Фондация „Гена Димитрова” може да присъди награда на добре представил се, но останал извън класирането български участник. На носителите на първи награди ще се осигури участие в концерт на Софийската филхармония.

Международният конкурс за млади оперни певци „Гена Димитрова” се организира от Плевенската филхармония със съдействието на Министерство на културата и Община Плевен. Статутът на конкурса (и произтичащите от него общи положения, ред и условие за участие, награди, организационен комитет) е изработен от Гена Димитрова в сътрудничество с маестро Георги Нотев – главен диригент на Плевенската филхармония (2005).

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here