Благотворителен концерт-спектакъл ще подкрепи талантливите деца на Плевен

0
483
Международен фестивал на китарата "Плевен"

Благотворителен концерт-спектакъл ще подкрепи талантливите деца на Плевен. Той ще се състои на 22 ноември, от 19 часа, в ДКТ “Иван Радоев”, а благотворителният вход е на стойност 70 лв. Организатор е Лайънс клуб – Плевен.

Набраните средства от проявата ще допринесат за провеждането на културни събития с участието на плевенски млади таланти, сред които е и Международният фестивал на китарата “Плевен”, както и за благотворителни кампании, насочени към здравето на децата.

В концерта ще участват ученици от класовете по китара при НУИ “Панайот Пипков” и читалище “ЛИК” – Плевен: Биляна Лазарова, Станислав Цветанов, Калоян Рачков, Катерина Вачкова, София Кънчева и Виктор Василев. Своите многобройни почитатели ще зарадват още Плевенският китарен ансамбъл с диригент Пламен Марков и Народният хор с диригент Силвия Хайдърска – и двата състава са към НУИ “Панайот Пипков”.

На сцената ще излязат и преподавателите Николай Михайлов, Стефанос Димитриу и Венелин Андреев и солистите Ралица Хайдърска, Александър Колев и Борислав Ковачев. Специално за концерта от София ще пристигнат и музикантите от “Studio84”.

“120 минути, в които влагаме цялото си сърце и душа, вяра, сили и вдъхновение! Ще представим многоликия образ на китарата в пълната му красота и изящество. Ще я чуем да вдъхновява, плаче, забавлява, обединява… Всички се вълнуваме и нямаме търпение да покажем какво сме подготвили! Повярвайте, палитрата този път е наистина богата”, гласи анонсът на събитието.

Идеята за концерт-спектакъла е на Николай Михайлов, а режисурата е на Милена Грамова – Михайлова – и двамата са преподаватели по китара в НУИ “П. Пипков” и в Читалище “ЛИК” и създатели и съорганизатори на Международния фестивал на китарата “Плевен”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here