Благотворителен базар за мартеници отвориха студенти в Медицинския университет в Плевен

0
246
Медицински университет - Плевен

Асоциацията на студентите по медицина в България – Плевен (АСМБ) организира благотворителен базар за мартеници в подкрепа на възрастни хора и хората с увреждания. Символите на здравето и пролетта се предлагат в сградата на Ректората от 10 до 14 часа в работните дни през седмицата. Базарът ще остане до 28 февруари.

Благотворителната инициатива се организира за поредна година. По време на коледните празници през 2021 г. АСМБ – Плевен успя да събере средства, които дари на деца, лишени от родителски грижи. Следващата подобна инициатива ще бъде на 8 март – Световния ден на жената, когато АСМБ – Плевен ще подарява цветя на студенки на Медицински университет – Плевен в израз на възхищение и благодарност към нежния пол.

Асоциацията на студентите по медицина в България е автономна, независима, неполитическа и неправителствена организация на студентите по медицина. Създадена е на 03.03.1990 г. и е една от най-големите младежки неправителствени организации в България. Тя е призната от Българския лекарски съюз като официален форум на студентите по медицина в България. Пълноправни членове на АСМБ са: АСМБ – София, АСМБ – Софийски университет, АСМБ – Пловдив, АСМБ – Стара Загора, АСМБ – Варна и АСМБ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here