Благотворителен базар и фолклорен концерт в помощ на Емел Коларова организират в Плевен

0
416
Община Плевен

Благотворителен базар и фолклорен концерт в помощ на Емел Благовестова Коларова, която страда от левкемия, организират в Плевен на 13 ноември, неделя.

Базарът ще започне в 9 часа на площад “Възраждане” – в пространството между читалище „Съгласие 1869“ и параклиса-мавзолей „Св. Георги Победоносец“. Концертът ще е от 16.00 до 17.30 часа, като в него ще участват Фолклорен състав „Луди млади“ – с. Брестовец, Клуб по народни танци „Веселяци“ – гр. Плевен, Фолклорен танцов ансамбъл „Балкански огън“ при НЧ „Бяла Анаста 2016“ – гр. Ловеч.

Емел Коларова е от с. Брестовец, Плевенско. В края на 2018 година е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, б-клетъчна. Преминава през множество химиотерапии. При лумбална пункция настъпват усложнения, довели до крайно рисково състояние с опасност за живота на детето. Семейството се свързва с турски специалисти, които дават големи надежди за възстановяване на Емел. В момента тя е в Истанбул заедно със своята майка, където се провеждат лечението и рехабилитацията ѝ и има значителен напредък. Терапевтите и лекарите дават големи надежди за нейното възстановяване. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here