Бизнесмен дарява 20 000 розови храста на плевенчани и жителите на общината за облагородяване на обществени и междублокови пространства

0
196

20 000 розови храсти, дарени от изпълнителния директор на „Брит Розако” АД Николай Пелишатски, ще бъдат раздадени в Плевен – на 20 май, и на малките населени места в общината – на 21 май.

Инициативата се осъществява със съдействието на Община Плевен и кмета д-р Валентин Христов, на председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и общинския съветник Ивайло Минков. Идеята е цветята да бъдат засадени в кварталите и междублоковите пространства в града, да бъдат оформени цветни градини и розариуми по места.

Раздаването на розовите насаждения в понеделник за Плевен ще започне в 17.00 часа, на паркинга пред Общината (пл. „Възраждане“ № 2). Всеки гражданин ще има възможност да получи до 5 розови храста.

Във вторник ще се раздават розовите храсти за кметствата в общината, като те ще бъдат предоставяни на кметовете на малките населени места.

„Желанието ни като дарители е розите да се използват за разкрасяване на града и общината и да бъдат засадени на обществени места. Надявам се, че хората ще направят именно това. По този начин заедно, с общи усилия, ще създадем една по-красива, зелена и обгрижена градска среда“, сподели дарителят Николай Пелишатски.

Снимки на оформените с дарените рози цветни пространства може да изпращате на електронен адрес: pr@pleven.bg. Сътворените с общи усилия резултати от кампанията ще бъдат публикувани на сайта и на фейсбук страницата на Община Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here