Българският писател и сценарист Явор Веселинов представя романа си „Пазителят“ в Плевен

0
1271
Явор Веселинов

Българският писател и сценарист Явор Веселинов ще представи романа си „Пазителят“ в Плевен. Четивото е девето по ред в творческия му път и е първото от трилогията „Отвъд Апокалипсиса“.

Книгата е провокация към съвестта ни и нашата отговорност за света, в който живеем. Как технологиите ни промениха, как ни подхлъзна стремежът към повече материални блага, какво ни отне губенето на време в ненужни подробности, как ни трови лошият поглед към близките, как губим себе си… Много истории, много въпроси, много отговори.


Представянето на Явор Веселинов ще бъде комплексно. Той ще засегне цялото си творчество до момента, а публиката ще може свободно да зададе своите въпроси.

Събитието ще е на 13 ноември от 18 часа в Кафе „Бордо“ (ул. „Сан Стефано“ 14).

Работен процес за написването на „Пазителят“.

Представете си, че сте на мястото на някое от тези дървета. Представете си как вашия живот преминава в съзерцание, без възможност физически да се преместите от това място и от своето дървесно тяло. Представете си, как усещате водата, която преминава през корените и стеблото, за да достигне до листата на вашето голямо дървесно тяло, докато вие се радвате на изгрева и очаквате залеза, и нощта – с вълните, чиито вибрации усещате с всяка клетка на хлорофила си, който ражда кислород и други молекули на любовта, които обменяте с дърветата и тварите на обширната планета.

Усещане за вечност ви изпълва, докато прекарвате живота си на своя малък остров, погалени от бриза и смутени от бурята. Наистина, не можете да се придвижите физически, заради здраво споените корени с почвата и скалата на малкия остров, но мисълта и вашето въображение, имат силата да ви отнасят надалеч, подобно на птиците, които понякога кацат върху вашите клони. Вибрациите на вълните, са продължение на трептенето на земната гръд, което тя е поела от вълните на космоса, сред който пътувате заедно. Съзерцанието донася копнеж по живота и размисъл за онзи ден или нощ, във времето между изгрева и залеза, когато вашето стебло ще легне на островния бряг и вълните ще го поемат, отнасяйки го някъде много далеч. На място, за което не сте предполагали дори в най-дълбоките си размисли…

из „Прелюдии към личния Апокалипсис“ към трилогията „Отвъд Апокалипсиса“ на Явор Веселинов

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here