Асоциация „Докосни дъгата“ стартира проекта „Младите хора – бъдещето на България – в действие“

0
582
"Докосни дъгата"

Д-р Денислава Ангелова, председател на Асоциация „Докосни дъгата“, днес, 23 юни, подписа в Министерството на младежта и спорта договор за съвместна работа по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – в действие“. Той е продължение на успешно реализираните проекти през предходните две години – „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние” и „Младите хора – бъдещето на България – заедно срещу агресията“ по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта.

В обхвата на предстоящите дейности ще попаднат около 1000 младежи на възраст 15-29 г. с различен социален и здравен статус от цялата страна, като темата за агресията и последиците от нея остава водеща, както и за насърчаването към социално отговорно поведение и здравословен начин на живот.

Проектът „Младите хора – Бъдещето на България – в действие“ предвижда организиране и провеждане на различни информационни кампании, спортни прояви, културно-художествена кръгла маса, изнесен тренинг, създаване на песен и видеоклип, както и други дейности, създаващи условия за подкрепа и мотивация, за личностно развитие на всеки участник, независимо от неговия социален статус и етническа принадлежност, както и за създаване на атмосфера на толерантност и разбирателство.

В събитията, съпътстващи реализацията на дейностите по проекта, се очаква да се включат много популярни българи от различни сфери на публичния живот.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here