Артцентър „Колорит“ с постоянна художествена галерия беше открит официално в читалище „Съгласие 1869“ в Плевен

0
165
Майя Ананиева - Артшкола "Колорит" - Артцентър "Колорит"

Артцентър „Колорит“ с постоянна художествена галерия беше открит официално във фоайето на читалище „Съгласие 1869“ – Плевен, тази вечер – в присъствието на десетки деца, родители и плевенчани. В новото експозиционно пространство са изложени вълнуващи детски творби от Златния фонд на Артшкола “Колорит” с художествен ръководител Майя Ананиева.

Школата и нейната забележителна творческа дейност бяха представени атрактивно чрез цветни винили. Събитието е плод на 12-годишната съвместна дейност на Школата и читалището – период, през който започва големият творчески възход на Школата.
Специален поздрав към присъстващите беше музикално изпълнение на млади таланти от Вокална група “Арлекино” с художествен ръководител Виолета Боянова.

Сред гостите беше проф. д-р Момчил Георгиев от БАРОК, който връчи почетен плакет на читалище “Съгласие 1869” за огромния му принос за подкрепата и развитието на младите български таланти.

Създателите на Артцентър „Колорит“ предвиждат в него да се провеждат вълнуващи представителни събития, изпълнени чрез съвременните възможности и технологии на световния артистичен стандарт.

С много емоции оцвети вечерта тържествената церемония за връчване на награди, завоювани от децата на Артшкола „Колорит“ на Международния конкурс “Българска душа на Святата земя“ 2023 в Израел: 5 награди „Гран при“ и почетен Златен медал, 4 първи награди и медали, 5 втори награди и медали и 10 трети награди. Отличие получи и артпедагогът Майя Ананиева.

Тя връчи и наградите от Световния конкурс на ЮНЕСКО, провел се във Франция: най-високото отличие на конкурса – „Почетен медал“ на ЮНЕСКО за 2023, Специална награда за Артшкола „Колорит“ и нейния ръководител, 5 награди „Номиниран автор“, 11 награди „Селектиран автор“ и 40 Сертификата „Спомени за бъдещето“.

Вълнуващото събитие, изпълнено с позитивна енергия, цветя, усмивки и благодарността на младите таланти към техния артпедагог Майя Ананиева, уважиха и бивши възпитаници на Артшкола “Колорит”, много от които вече са реализирани в сферата на изкуството: художници, архитекти, модни дизайнери и др. Ананиева представи и свои вече пораснали ученици, предали любовта към изобразителното изкуство на своите деца, които също се обучават в Школата.

Сред младите творци бяха и част от авторите на експонираните творби в новия Артцентър “Колорит”. С огромно вълнение те изразиха своята благодарност към Майя Ананиева и признателността си за всичко, на което ги е научила, както за това, че в трудните моменти ги е подкрепяла и е била като втора майка за тях.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here