Артцентър „Колорит“ с галерия ще бъде открит в читалище „Съгласие 1869“ – Плевен  

0
321
Колорит - Съгласие

Артцентър „Колорит“ с постоянна художествена галерия ще бъде открит във фоайето на читалище „Съгласие 1869“ – Плевен, на 28 септември 2023 г., от 18 ч. В новото експозиционно пространство ще бъдат изложени  детски творби от „Златния фонд“ на Артшкола “Колорит” с художествен ръководител Майя Ананиева. Школата и нейната забележителна творческа дейност ще бъдат представени атрактивно чрез цветни винили. Събитието е плод на 12-годишната съвместна дейност на Школата и читалището – период, през който започва големият творчески възход на школата.

“Идеята е отново с общи усилия, по един иновативен начин, да покажем на гражданите многообразието на невероятния творчески потенциал в сферата на изобразителното изкуство на плевенските деца и да популяризираме огромните им успехи на световната артсцена. Целта е в Артцентър „Колорит“ в читалище „Съгласие 1869“ да се провеждат вълнуващи, представителни събития, изпълнени чрез съвременните възможности и технологии на световния артистичен стандарт”, поясни Майя Ананиева.

На откриването ще се проведе и тържествена церемония за връчване на награди, завоювани от децата на Артшкола „Колорит“ на Международния конкурс “Българска душа на Святата земя“ 2023 в Израел: 5 награди „Гран при“ и почетен Златен медал, 4 първи награди и медали, 5 втори награди и медали и 10 трети награди. Отличие ще получи и артпедагогът Майя Ананиева.

Ще бъдат връчени и отличията от Световния конкурс на ЮНЕСКО във Франция: най-високото отличие на конкурса – „Почетен медал“ на ЮНЕСКО за 2023, Специална награда за Артшкола „Колорит“ и нейния  ръководител, 5 награди „Номиниран автор“, 11 награди „Селектиран автор“ и 40 Сертификата „Спомени за бъдещето“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here