Артшкола „Колорит” се включи в Световния артпроект „Детски картини на Corona – Crisis: присъединете се към световния разговор“

0
763
Артшкола "Колорит"

Артшкола „Колорит” стана партньор на Международния музей на детското изкуство в Осло, Норвегия, и немския седмичен вестник Die Zeit в стартиралия Световен артпроект „Детски картини на Corona-Crisis: Присъединете се към световния разговор!”, информира художественият ръководител на Школата Майя Ананиева. Художествената кампания ще популяризира художественото изразяване, като приканва децата от цял свят да представят своите емоции, чувства, идеи по време на пандемията Covid-19, рисувайки това, което ги прави щастливи, това, което ги плаши, или нещо, което им липсва. Въображението може да пътува в бъдещето и да нарисува картина без corona.

До 31 май 2020 г. децата и младежи до 18-годишна възраст могат да нарисуват своето преживяване, надежда, страхове, мигове на радост и желания за бъдещето. Първото ниво на участие ще бъде онлайн, след което оригиналите ще постъпят в Международния музей на детското изкуство в Осло, където ще бъдат запазени за бъдещето. Ще бъдат представени в изложби и публикации и ще могат да разказват на идните поколения за преживяното във време, което възрастните наричат „историческо”. Време, което хората ще помнят много дълго.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here