Александра Сърчаджиева и Радена Вълкова ще гостуват в Плевен със спектакъла “На живо и отвъд това”

0
686
На живо и отвъд това - театър

Александра Сърчаджиева и Радена Вълкова ще гостуват в Плевен със спектакъла “На живо и отвъд това” – подзаглавието му е “Продължение навътре в душата на историята”. Представлението ще е на 30 април, в читалище „Съгласие 1869“, от 19.00 ч. 

Текстът на постановката е на талантливата Яна Борисова, която го създава по разкази на актрисата Александра Сърчаджиева. Режисьор е Димитър Коцев – Шошо, сценографията е на Никола Тороманов – Фичо, а музиката – на Милен Кукошаров.

След огромния успех на пиесата „На живо“ (отличена с “Аскеер” 2022), която разказва за живота на актрисата Александра Сърчаджиева, авторите на спектакъла решават да направят емоционален експеримент, като навлязат още по-дълбоко в “красотата на страданието и смисъла след него”.

Използвайки житейския и драматургичен шанс да покажат повече нюанси от тази покъртителна човешка история, те позволят на зрителя да се разходи из неосветени територии, за които трудно се намират думи. На повърхността наративът е познат, но с добавени нови драматургични щрихи. А благодарение на едно неочаквано ново присъствие, дълбочината му се превръща в емоционален океан, който поглъща публиката, разказвайки й тайни, за които не е предполагала.

На сцената се случва прекрасно актьорско партньорство между великолепната Радена Вълканова и Александра Сърчаджиева – по-искрена от всякога, разкриваща себе си по най-заразителния начин и учеща на живот, споделят създателите на спектакъла.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here