Акварел на художничката Олга Въткова ще бъде представен на международен фестивал в Италия

0
1706
„Панаир в село Орешак“ - Олга Въткова
„Панаир в село Орешак“ - Олга Въткова

Акварелът „Панаир в село Орешак“ на художничката Олга Въткова ще участва във Фестивала на акварела в град Фабриано, Италия, който ще се състои от 25 май до 31 юни 2020 г. Авторката е единственият творец, който ще представи Плевен на престижния международен форум.

Творческото събитие, което включва богата програма с мастеркласове, колективно рисуване, изложби и други изяви, се организира от Международната акварелна асоциация (International watercolor society). Подборът на творби от български автори е на Селма Тодорова – лидер на клона на IWS в България.

Олга Въткова

Олга Въткова е родена в град Чусевой, Русия, и от дете се занимава с изобразително изкуство. Посещава художествена студия, после завършва Педагогически колеж със специалност „учител по изобразително изкуство и чертане”. В последствие продължава образованието си в университета в Алма Ата, Казахстан. Работи като художник в Куклен театър и преподава в Педагогически колеж. Тя е и дипломиран психолог. От години живее със семейството си в Плевен. Има няколко самостоятелни изложби и многобройни участия в колективни. Акварелите й са фини и изящни, наситени със светлина и позитивна енергия. Сред предпочитаните й обекти на изображение са цветята и природата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here