Актрисата и режисьор Ива Николова ще е говорителка в предколедното издание на „ТЯ в Плевен“

0
1223
Ива Николова

Актрисата и режисьор Ива Николова от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ ще е говорителка в предколедното издание на социалния формат „ТЯ в Плевен“. Чаровна, енергична и много талантлива, тя ръководи и Детска театрална студия.

Ива Николова е завършила Средното музикално училище “Панайот Пипков” в Плевен със специалност “Ударни инструменти” – в класа на Симеон Серафимов, и НАТФИЗ “Кр. Сарафов” със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“ в класа на проф. Николина Георгиева.

Тя е цветен творец, който с лекота се превъплъщава в десетки разнообразни роли в драматични и куклени пиеси. Пее, за което е отличавана с престижни награди, като този й талант допринася също за ярките й сценични образи, които изгражда всеотдайно и с много любов.

Актрисата е майка на три деца и успешно съчетава тази житейска роля с многобройните си професионални ангажименти.

Тя ще разкаже за вдъхновенията, театъра и предизвикателствата в живота й на 14-ти декември (вторник), от 18:00, в кафе „Бордо“ (ул. “Сан Стефано” 14).

Събитието е с вход свободен, но се изисква зелен сертификат.

*****

„ТЯ в Плевен“ представя активните жени от града и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали, и успехите, които са постигнали.

Социалният формат е създаден в Пловдив от Академия „Екатерина Каравелова“ през юни 2018 г. с цел да вдъхновява и спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Сега „ТЯ в …“ обединява над 20 доброволци, които редовно организират форматите в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански и др.

Събитието в Плевен се организира на доброволчески принцип от Николайка Цонева, Петя Василева, Диана Тотинска и Ралица Петрова. Медиен партньор на изявата е „Духът на Плевен“ (spiritofpleven.com).

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here