Актьорът Сергей Константинов изпълва сцената на ДКТ “Иван Радоев” в моноспектакъла “Кратка пиеса за любов”

0
360
Кратка история за любов

Актьорът Сергей Константинов ще изпълни сцената на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” – Плевен, в моноспектакъла “Кратка пиеса за любов” от Стефан Кръстев. Авторът най-често пише в жанровете фантастика, антиутопия, трилър и др. От 14 години живее и работи в Плевен – в ДКТ “Иван Радоев”. Автор е на над 30 книги, много години е сътрудник в литературния сайт “Буквите” и други издания.

Неговата “Кратка пиеса за любов” е отличена в Националния конкурс за българска драматургия „Иван Радоев“ 2021 г. и е част от международната селекция на Европейската мрежа за съвременна драматургия и превод Eurodram 2022. Пиесата оставя широко поле за интерпретация – дали наистина става дума за търсенето на любовта, или за по-различна история. Спектакълът се ражда от разказ, който Стефан Кръстев пише набързо в труден момент от живота си. В последствие трансформира кратката форма в пиеса, мотивиран от постановките на режисьора Ованес Торосян и предстоящия по това време Национален конкурс за българска драматургия “Иван Радоев”. Творбата му е забелязана, отличена и намира своята сценична реализация под режисурата на Ованес Торосян.  

“Нощ със случайно срещната. На сутринта тя изчезва. Той тръгва да я търси, но тя остава загадка за него. Превръща се във фиксидея, във вдъхновение, в жажда за живот. Среща я в различни лица. В любов към авантюрата, към изкуството, към Бога, към приятелството, към семейството… и една отчаяна обич към човечеството. Само докато я търси, той я има. И пропилява. Ще намери ли покой жадната му за любов душа?”, гласи анонсът към заглавието.

Какво се случва в сценичното действия, публиката ще научи на 10 май от 19 часа.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here