С мащабен концерт на открито Плевен ще отбележи Деня на Съединението 

0
1346
Знаме

С мащабен концерт на открито Плевен ще отбележи Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия 6 септември. Музикалният празник ще е на 5 септември, от 20 часа, в Летния театър в парк “Кайлъка”. Входът е свободен. Осветлението и озвучаването ще осигури фирма „Рули“ ООД.

Ще участват Плевенската филхармония, Хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева, Формация „ГеоМарЧаЛо“, Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и актьори от Драматично-куклен театър “Иван Радоев”.

В програмата са включени патриотични и народни песни и маршове. Автор на аранжиментите и диригент ще е маестро Георги Милтиядов.

Организатор на събитието е Община Плевен, която осигурява и безплатен транспорт за гражданите и гостите на града. В 19.30 ч. същия ден два електробуса на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД ще потеглят от спирката на Община Плевен директно до паркинга при езерото в „Кайлъка“. След края на концерта електробусите ще чакат за обратния маршрут в 21.30 ч. отново на паркинга при езерото с лодките. Електробусите ще бъдат с надписи „Служебен“ и „За концерта в Летния театър“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here