4 юни 2020 г е новата дата за концерта на Веско Ешкенази и Плевенската филхармония в НДК

0
716
Веско Пантелеев - Ешкенази
Снимка: impressio.dir.bg

4 юни 2020 г е новата дата за концерта на цигуларя Веско Ешкенази и Плевенската филхармония в Зала 1 на НДК в София, информират организаторите. Концертът се отлага във връзка със заповедта на Министерски съвет за отмяна на събитията на закрито.

Концертмайсторът на един от най-големите европейски оркестри – Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам успя да организира музикалната среща в рамките на своите единствени две свободни седмици в натоварения си график.

Музикалното събитие ще представи за първи път разказ за музите на цигуларя и богата програма от любимите му музикални произведения в една вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър. На сцената заедно с именития цигулар ще се качат музикантите на Плевенска филхармония под диригентвото на Мартин Пантелеев – братът на Веско Ешкенази, както и Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова – Печенката. Гост-музикант е руският баянист Рудик Якин. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове, е Койна Русева.

Цигуларят планува концертно турне заедно с Плевенска филхармония, което ще гостува във Велико Търново, Шумен, Асеновград, Хасково, Русе, Панагюрище, Ямбол и на откритите морски летни сцени в Бургас и Варна. През есента концертите продължават в Плевен, Добрич, Пловдив и Стара Загора. Очакват се някои малки промени в предварително обявените дати на турнето, които ще бъдат съобщени своевременно.

Веско Ешкенази е музикант, носител на много отличия за приносът му в музиката не само в България, а и в Холандия, но и личност, която на 17.09.2019 беше удостоена със званието “Почетен гражданин на гр. София“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here