350 награди от конкурси връчва тържествено Майя Ананиева на своите талантливи ученици от Артшкола “Колорит”

0
366
Колорит

350 награди от престижни конкурси ще връчи тържествено артпедагогът Майя Ананиева на своите талантливи ученици от Артшкола “Колорит” – Плевен. Празничното събитие ще е на 8 ноември, от 18 ч., в Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен. Стотиците престижни награди са спечелени в периода юни-октомври 2022 година от национални и международни конкурси за деца и младежи в Израел, Япония, Португалия, Франция, Германия, Бангладеш, Италия, Румъния, Словения, Индия, Русия, Македония и България.

Артшкола „Колорит“ и младите й художници спечелиха 7 престижни награди „Гран при“ в Израел, Португалия и Румъния. Децата и техният артпедагог Майя Ананиева са отличени с 80 златни награди, 18 сребърните отличия и 6 бронзовите медала. Специалните награди са 20, много са призовите места за колекции и индивидуално представяне в 13 държави на различни континенти. Рисунка на дете от Школата стана емблематична и се превърна в плакат, покана и видеореклама на артфестивал в Германия. Творбата на друго дете пък беше отпечатана като рекламна картичка в Македония.

Изключителен е успехът от участието на младите таланти в 23-тата Международна среща на младежкото изкуство „Евора 2022“ в Португалия, където плевенската школа спечели „Гран при“ за колекция, 8 златни и 11 сребърни медала. На международния пленер момичетата на „Колорит“ завоюваха златните медали и в двете възрастови групи сред участници от 10 държави на различни континенти.

По време на награждаването в Плевен на 8 ноември момичета от школа „Колорит“, носители на златния трофей от Световния конкурс в Иран, ще бъдат на тържествена церемония за награждаване в Оман.

Осем деца от школата получиха виртуална Златна статуетка „Най-добър млад художник за 2022“ на най-мащабния онлайн конкурс в света ”Charumela” в Бангладеш. Друг млад талант пък спечели наградата „Отличниците на България“ в кампанията на „24часа“.

Артпедагогът Майя Ананиева беше отличена с престижното международно отличие “Награда за най-добър преподавател“ на “Nova Zagora 2022”. Творбите на плевенските малки художници са отпечатани в десетки международни арт каталози на победителите. Прекрасните детски творби са показани в онлайн изложби и артплатформи в различни страни.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here