300 новоприети чуждестранни студенти в Медицинския университет се запознаха с културно-историческото наследство на Плевен

0
564
Медицински университет - Плевен

300 новоприети чуждестранни студенти от 32 държави в Медицинския университет се запознаха с културно-историческото наследство на Плевен. В рамките на две седмици те посетиха Панорама „Плевенска епопея 1877“, Регионалния исторически музей и Художествена галерия „Илия Бешков“. За поредна година бяха предвидени и часове за изучаване на български език от новите чуждестранни студенти. Инициативите са част от Програмата за адаптация на първокурсниците, която висшето училище традиционно организира преди началото на учебната година. Тя включва още информационни турове за университета, отворени врати в библиотеката, срещи с агенции за недвижими имоти и със служба „Миграция“.

Академичната 2019/2020 година за новоприетите чуждестранни студенти на Медицински университет в Плевен ще започне на 17 февруари в зала „Магнум“ на Втора клинична база. Те ще положат академична клетва, чиято цел е да ги направи морално съпричастни към основните ценности и мисията на университета, към Етичния кодекс и към академичните традиции.

Чуждестранните студенти тържествено ще повторят думите на клетвата, произнесена от декана на Факултет „Медицина“ проф. д-р Аспарух Аспарухов, декларирайки, че ще уважават своите преподаватели и състуденти, както и достойнството на пациентите. На старта на академичната година те ще бъдат приветствани от ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов, от декана на Факултет „Медицина“ проф. д-р Аспарух Аспарухов, както и от българските и чуждестранните си колеги. Със специални изпълнения на песни и танци ще ги поздравят чуждестранните студенти, участници в международното събитие Ден на народите 2019, както и отборът победител от Италия за цялостно представяне.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here