Националният кулинарен фестивал „Пълнената чушка  –  най-вкусната левченска традиция“ ще се проведе в град Левски

0
263
Община Левски

Четвъртото издание на Националния кулинарен фестивал „Пълнената чушка  –  най-вкусната левченска традиция“ ще се проведе в град Левски на 26 август, събота, от 9,30 ч., в парковата зона до сградата на Община Левски. Организатори са Община Левски и НЧ „Георги Парцалев – 1901“.

Подготовката за кулинарното събитие вече е в ход, като то ще даде възможност на българските производители да представят български храни и продукти на Фермерски пазар. Всички любители на кулинарното изкуство и всички, които обичат да се забавляват, ще имат отново прекрасната възможност да участват в кулинарен конкурс и забавни състезания с музика и танци, да дегустират ястия и да се веселят, информират организаторите.

Целта на кулинарния фестивал е да се съхрани и популяризира българската кулинарна традиция, в която пълнената чушка присъства на всички събори, панаири и празници в Община Левски и да се даде възможност на  производителите на традиционни и нетрадиционни храни и продукти  да представят изделията си на националния фестивал.

Председател на журито отново ще бъде известният български кулинар Иван Звездев, който ще демонстрира рецептата „Мързелива пълнена чушка“.

Сроковете за записване на участниците вече текат. Състезателните категории са три: Пазители на традицията, Кулинарно вдъхновение и Шарено бурканче.

Наградите за класираните на първо, второ и трето място са тематични бижута, изработени от майстор ювелир, и са осигурени от Община Левски.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпратят своята заявка на електронен адрес: konkursi.levski@gmail.com – до 16 август.

За разпределяне на търговската площ е необходимо заявките за участие във Фермерския пазарда се изпратят до 18 август на електронен адрес obshtina@oblevski.egov.bg

Подробна информация, заявка за участие и телефони за контакти са публикувани на сайта на община Левски.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here