14 960 лв. за каузата “Чист въздух за нашите деца” събра Коледният благотворителен бал на Ротари клуб Плевен Центрум

0
170
Ивет Горанова - Коледен бал на Ротарио

14 960 лв. за каузата “Чист въздух за нашите деца” събра Коледният благотворителен бал на Ротари клуб Плевен Центрум. Средствата ще бъдат използвани за закупуването на уреди за пречистване на въздуха в детските градини, като се започне от тези, които се намират в най-замърсената градска среда – на централните булеварди, поясниха организаторите.

Стилното благотворително събитие се състоя снощи, 2 декември 2023 г., в ресторант “Ростов”. Сред многобройните гости бяха изявени медици, бизнесмени, спортисти, юристи, педагози, творци и др. Благотворителната вечер уважиха и областният управител на Плевен Виолета Иеремиева, председателят на Общинския съвет доц. Иван Малкодански и кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов.

Средствата за закупуване на пречиствателите на въздух бяха събрани чрез благотворителен търг и благотворителна томбола. Гостите имаха възможност да наддават за красиви картини и други предмети, дарени специално за събитието.

Сред най-атрактивните и желани придобивки бяха ръкавиците на олимпийската шампионка Ивет Горанова, с които тя спечели сребърен медал от Световното първенство по карате в Будапеща през октомври 2023 г. Вдъхновяващата българска състезателка от Плевенския край даде автографи на бизнесмените Анка Петкова и Пламен Георгиев, които си поделиха с усмивка чифта ръкавици, разигран на търг с отделен регламент.

Домакините връчиха и три специални награди “Ротари приз” 2023 на трима изявени в различни области плевенчани. За служба в името на обществото беше отличена доц. д-р Емилияна Конова, изтъкнат български имунолог, управител на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” – Плевен и Пловдив и меценат. “Рубин трейдинг” АД бяха наградени за инвестициите си в град Плевен, а Васил Антонов – председател на Българската федерация по шахмат, бизнесмен, политик и меценат, получи приза за спомоществователство. Красивата бронзова статуетка е изработена от скулптора Адалберт Николов.

Много добро настроение на присъстващите донесоха изпълненията на талантливите малчугани от плевенските детски градини “Слънце” и “Шурче”, поппевецът Георги Чапанов, танцьори от Trifonov Dance Academy – Плевен, коледари от Фолклорен ансамбъл “Мизия” при читалище “Съгласие 1869” – Плевен.

Своето изкуство споделиха и изявени представители на китарната школа в Плевен с ръководител Николай Михайлов. Той отправи покана към всички да присъстват на предстоящите вълнуващи концерти в рамките на 9-тия Международен фестивал на китарата “Плевен”, който ще се проведе от 7 до 10 декември 2023 г.

Със своите динамични изпълнения зарадваха публиката поппевецът и китарист Александър Колев – ученик в НМУ “Л. Пипков” – София, започнал развитието си в НУИ “П. Пипков” – Плевен, и изявеният баскитарист Борислав Ковачев от Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here