13-годишната плевенчанка Елизабет Захариева спечели Гран при от Международен фестивал в Молдова

0
1634
Елизабет Захариева

13-годишната плевенчанка Елизабет Захариева спечели Гран при от Международния фестивал „Съзвездия таланти“, който се състоя в Кишинев, Молдова, от 18 до 22 октомври. Претендентите бяха от 20 държави на възраст до 25 г. Елизабет демонстрира многостранния си талант в направленията Естрада, Джаз, Шансон, Песен от ререртоара на Филип Киркоров и Народен вокал.

Участниците са оценени от многочленно международно жури с председател народния артист на Русия Бедрос Киркоров. Откриването е много тържествено, участват много местни звезди и членове на журито и се излъчва по националната телевизия на Молдова. „Голяма чест за Елизабет бе поканата да пее на този концерт, като я представиха като 13-годишното талантливо момиче от България, носител на Гран при за 2017 г.“, разказа нейната майка Силвия Захариева.

Чаровната плевенчанка се доказва в група 13-15-годишни. Всяко нейно конкурсно изпълнение е блестящо и получава щедри аплодисменти и позитивни коментари от самия Бедрос Киркоров и други членове на журито. Равносметката от участието й е повече от категорична: само първи места, а на финала е обявена и за Гран при на фестивала. Отличията й дават право да участва в гала-концерта на победителите, който отново се излъчва по молдовската телевизия. В рамките на конкурса плевенчанката успява да посети майсторски клас на Бедрос Киркоров, за което получава диплом. Има и покани участие в международни фестивали в Израел, Армения и Румъния.

В престижния фестивал в Кишинев, Молдова, България е представена и от 17-годишната Весела Порчева от София, която печели Гран при в направление Фолклор и първо място в направление Джаз.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here