12 автори се представят в Плевен с гостуващата изложба “Съвременна резба и скулптура в дърво”

0
206
Изложба - дърво
Снимка: Arena ART Wood

12 автори представят работите си в гостуващата изложба “Съвременна резба и скулптура в дърво”, която ще бъде открита на 13 юни, в Артцентър “Плевен”, от 18 ч. Организатор е творческата група Arena ART Wood, създадена от доц. Роберт Цанев – завеждащ катедра „Резба“ в НХА, и Антон Георгиев – докторант в катедра „Резба“ и куратор на изложбата. Творческият екип е съставен от художници, завършили Националната художествена академия със специалност “Резба“: Роберт Цанев, Йордан Йорданов, Николай Златанов, Иван Бубев, Антон Георгиев, Роман Синапов, Марияна Манева, Илия Владимиров, Александрина Иванова, Петър Михайлов, Десислава Латинова, Цветина Генева.

Експозицията показва съвременни творби, отразяващи вижданията и концепциите на творците. Изложбата вече е представена в Ниш и Цариброд, Сърбия. На българска земя е гостувала в Габрово и Севлиево, а последната спирка за тази година ще е в Плевен.

Публиката ще види произведения на авторите от последните години, както и такива, които са съвсем нови. Основният обединяващ и доминиращ фактор е дървото, чрез което авторите изразяват своите идеи. Водеща тенденция в тази изложба е комбинирането на дърво с други материали, като камък и метал. Показани са различни техники на обработване, търсене на различни структури и патини, обогатяващи въздействието на пластиките. Експериментът е основна движещата сила, чрез която авторите изразяват находчивостта и индивидуалния си почерк.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here