11-годишна художничка от Плевен спечели златен медал от международен конкурс в Полша

0
614
медал

11-годишната Христина Татолова от Артшкола „Колорит“ стана носител на златен медал от 18-тия Международен конкурс за изкуство „Различен поглед”, провел се в град Сосновец в Полша, информира Майя Ананиева, ръководител на Школата. Високият приз тя спечели с живописната си творба „Цветна котка”. На Ангелина Спасова – 5 г., и Веселина Кунова – 8 г., са присъдени почетни награди за твобите им съответно „Коте” и „Хамелеон”.

Конкурсът предизвиква хиляди млади таланти от различни страни и култури да разсъждават творчески върху света около тях и да създават споделени ценности. Предизвикателството беше да се използват нови форми и средства за художествена изява. Хиляди участници от 49 държави показаха в творбите си своя различен, уникален поглед върху света.

Организатори на международния форум са Министерството на образованието и Министерството на културата на Полша, съвместно с УНИЦЕФ. Тази година, поради обстоятелствата, свързани с пандемията Ковид-19, каталогът на победителите ще бъде представен онлайн. Наградените творби от конкурса ще бъдат използвани за благотворителни цели.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here