10-годишната художничка Марина Кацарска грабна първо място в Националния конкурс „Моите детски мечти“ 2021

0
915
Марина Кацарска
Марина Миленова Кацарска

10-годишната художничка Марина Кацарска грабна първо място в Националния конкурс „Моите детски мечти“ 2021. Тя впечатли журито с акварелната си рисунка „Прегръдка“ и се наложи в раздел „Изобразително изкуство“, възрастова група I-IV клас.

Конкурсът се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата. Негова основна цел е да стимулира развитието на детското творчество и въображение и да даде възможност на децата да споделят своите мечти в избрана от тях област на изкуството.

„Прегръдка“ – Марина Кацарска, 10 г.

В последното издание на творческата надпревара се включиха ученици от I до XII клас и представиха свои творби в три раздела: „Литературно творчество“, „Изобразително изкуство“ и „Музикално изкуство“.

За талантливата плевенчанка това е трета престижна награда само за тази седмица, в която нейното училище „Васил Левски“ чества Седмицата на патрона. Към богатата си колекция от отличия Марина добави тези дни и престижното първо място от Националния конкурс за зелени идеи „Млад иноватор“, както и второ място от Международния конкурс Sparkling Imagination Picasso Art Contest – Индия.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here