Златни отличия спечелиха творци от  Артшкола „Колорит“ от Международния конкурс „Битоля 2022“ в Р Северна Македония

0
282

Артшкола „Колорит“ отново е сред победителите и водещите детски школи в света в Международния конкурс „Битоля 2022“, който се проведе в Република Северна Македония. Международно жури оцени високо колекцията на плевенските творци и им присъди наградата „Златна четка“ и „Участие“ в 41-то издание на Международния артфестивал „Малък Битолски Монмартър 2022“, който ще се проведе от 23 до 30 май 2022 г. в град Битоля.

Най-високото отличие от форума – „Златна палитра“, е присъдено на Емил Любенов – 9 г., за рисунката му “Щастливата котка“, изпълнена с маслени пастели, и на Яна Стоянова – 15 г., за „Портрет на жена с обици“, изпълнен със сухи пастели.

С „Диплом на победителя“ са отличени Калина Кирилова – 5 г., за рисунката „Портрет“, Дарин Димитров – 9 г., за пастелната рисунка „Водна костенурка“ и Виктория Иванова – 17 г., за творбата „Моето куче“.

В конкурса участват 22 500 творби на деца и младежи от 40 страни от Европа и света. За Международната изложба, която ще бъде открита на 23 май в Националната галерия „Монмартър“ в град Битоля, са селектирани 777 творби. Това е 27-мото поредно участие на артшкола „Колорит“ в престижния международен конкурс, в който има завоювано артистично място като победител.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here