Уникалните керамични часовници на Николай Николов спират времето с красотата си

0
1196
Николай Николов

Уникалните керамични часовници на Николай Николов спират времето с красотата си, защото, когато човек ги погледне, потъва в мига и забравя, че стрелките им отброяват отлитащите минути и часове. Авторът ги представя в самостоятелна изложба в Къщата на художниците в Плевен. Те са придружени от абстрактна живопис с акрил, създадена специално, за да засили внушението им. Експозицията може да бъде видяна до 28 януари.

Татяна Любенова представи автора.

Много ценители и колеги на автора уважиха събитието снощи и попаднаха под безкомпромисното въздействие на прекрасните му творби. С усет, добра техническа подготовка и оригинален подход творецът е създал своите неподражаеми произведения, с които не спира да радва почитателите си. Миналата година той се представи в същата галерия в Плевен с изложба живопис, а сега може да бъде видян в другото си амплоа – художествената керамика.

Николай Николов е роден на 14 юли 1968 г. в град Ловеч, учи в Художественото училище в Троян, което става отправна точка в творческото му развитие. Продължава обучението си в Художествената академия. Връща се в родния си град, а след това със съпругата си се установяват в Плевен, където живеят и днес.

Творческите му търсения са предимно в живописта и керамиката. Непрекъснато експериментира с форми и материали. Неговите творби са притежание на частни колекции в различни държави по света.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here