Големият актьор Христо Шопов и племенникът му Асен Мутафчиев ще играят заедно на плевенска сцена в пиесата „Тест“

0
1217
"Тест" - Христо Шопов и Асен Мутафчиев

Големият актьор Христо Шопов и племенникът му Асен Мутафчиев (син на актьора Христо Мутафчиев) ще играят заедно на плевенска сцена в пиесата „Тест“. Спектакълът ще гостува в читалище „Съгласие“ на 20 октомври от 18,30 часа.

Автор на текста е Елин Рахнев. Режисьор е сестрата на Христо – актрисата Лиза Шопова, която е и майка на Асен. Тя познава пиесата от две години и проявява голям интерес. Според нея тя е равна като текст на Харолд Пинтър и не е регионална. Освен това незаслужено отлежава от години по бюрата на продуценти, но в чужбина има любопитство към нея и постановки.

Това е историята на двама души – единият търси работа, другият го изпитва. Героите нямат имена – те са изпитващият и изпитваният на теста. Въпросът е в оцеляването в днешния комерсиален свят. Пиесата е писана преди 10 години. „Елин Рахнев буквално е пророк! Той е предрекъл какво ще се случи с тази комерсиализация и материализъм. Кой ще успее на теста?“, пита Лиза в постановката.

Театралната продукция е на ДКТ “Константин Величков” – Пазарджик, а разпространител е Театър „Мелпомена“. Автор на музиката е Петя Диманова, сценографията и костюмите са на Анелия Райкова, която е била сценограф в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here